Η πικάνια είναι μια βραζιλιάνικη κοπή βοδινού κρέατος που προέρχεται από το στρογγυλό μέρος του rump cap. Είναι ένα παχύ κομμάτι κρέατος με ένα παχύ στρώμα λίπους από πάνω. Η πικάνια είναι γνωστή για την τρυφερότητά της και τη γεύση της.
Η πικάνια συνήθως ψήνεται στη σχάρα ή στο φούρνο. Μπορεί να ψηθεί με ή χωρίς το λίπος. Αν ψηθεί με το λίπος, το λίπος θα λιώσει και θα νοστιμίσει το κρέας.
Η πικάνια είναι ένα δημοφιλές πιάτο στη Βραζιλία, όπου είναι γνωστή ως “picanha”. Είναι επίσης ένα δημοφιλές πιάτο σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να ψήσετε την πικάνια:
- Επιλέξτε μια πικάνια με ένα παχύ στρώμα λίπους.
- Αλατίστε και πιπερώστε την πικάνια και στη συνέχεια αφήστε την να σταθεί για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την ψήσετε.
- Ψήστε την πικάνια στη σχάρα ή στο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Αφήστε την πικάνια να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την κόψετε και την σερβίρετε.
Η πικάνια είναι ένα νόστιμο και τρυφερό κομμάτι κρέατος που είναι ιδανικό για ένα γεύμα για ειδικές περιστάσεις.